A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Sparpaketet räcker inte – PSA-chef flaggar för ytterligare nedskärningar.

Posted in Business by Peter H Svensson on 27/06/2012

(Paris)

PSA-chefen Philippe Varin har mött fackförbunden och förklarat det allvarliga läge som företaget befinner sig i. Det besparingspaket som genomförs för närvarande kommer inte att räcka till, menar han. Man kommer behöva genomföra ytterligare besparingar och sälja ut tillgångar, eventuellt delar av sitt transportföretag GEFCO.

Varin lovar att inom kort återkomma med besked om detaljerna kring de kommande besparingsplanerna. Något som är ganska uppenbart är nedläggning av C3-fabriken i Aulnay, men det har också ryktats om en nedläggning av fabriken i Rennes eftersom delägaren General Motors vill att Peugeot och Citroën flyttar sin produktion av 508 och C5 till Rüsselsheim i Tyskland under 2016. I så fall förvinner alla fabriker som ursprungligen tillhört Citroën i Frankrike. 

Officiellt har PSA Peugeot Citroën och Opel/Vauxhall inget samarbete beträffande fabriksnedläggningar, och man säger att de två företagen kommer hantera respektive överkapacitet var för sig. Det är dock ingen hemlighet att både företagen är i behov av att reducera antalet anläggningar med tanke på sjunkande försäljningsvolymer.

Brytpunkten för att en anläggning skall vara lönsam anges i regel till ett nyttjande på 70-75%. Idag ligger många europeiska bilfabriker på 60-70%.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: