A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Nedläggningsbesked väntas nästa månad för C3-fabrik?

Posted in Business, C3 by Peter H Svensson on 18/06/2012

(Paris)

Franska medier spekulerar kring ett besked om nedläggning av Citroën C3-fabriken Aulnay-sous-Bois som väntas komma den 25 juli. Företrädare för fackföreningarna är mycket säkra på att det blir en nedläggning: ” – Aulnay kommer att läggas ner 2014. Om det sker i januari, juli eller december är det vi kommer att få besked om”, säger en av företrädarna.

PSA Peugeot Citroën har redan idag överkapacitet i sina anläggningar, och ryktet om nedläggning av Aulnay har varit hett ända sedan ett av fackförbunden släppte ett s.k. arbetsdokument från företagsledningen där man presenterade ett scenario som omfattade nedläggning av både C3-fabriken i Paris och den med Fiat samägda fabriken SevelNORD i norra Frankrike.

Citroën C3 skall enligt uppgift inte ersättas förrän 2016. Om Aulnay läggs ner kommer produktionen att flytta till Poissy-fabriken. Sannolikt kommer Citroën att introducera en helt ny modell – med tillverkningsort i Spanien – som kommer att ta c:a 80’000 köpare från C3-serien under modellens sista planerade levnadsår innan det är dags för C3 III. Då C3 III lanseras förväntas produktionen fördelas mellan Poissy och tjeckiska Tvarna. Just detta irriterar de franska bilarbetarna som kräver att Aulnay räddas.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: