A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Franska L’ARGUS tar upp gammal AoC-idé…

Posted in C4 by Peter H Svensson on 13/06/2012

(Paris)

Den franska biltidningen och sajten L’Argus skriver i sitt senaste nummer om två förväntade nya modeller från Citroën: C4 Picasso med DS5-front (2013) samt C4 Break (2014) (övre bilden). Om den sistnämnda modellen noterar ARGUS att Citroën missat en väldigt viktig marknad, nämligen kombibilar i lilla mellanklassen. Man refererar till AMI, GS, BX, ZX och Xsara som alla fanns i utmärkta utgåvor som herrgårdsvagnar i märkets mellersta utbud.

Men med införandet av den runda Citroën C4 hänvisades alla kunder med behov av större bagageutrymme till minibussversionerna Picasso – eller till konkurenterna. Idag har Citroën en enda kombi i sitt utbud: C5 Break. Inte ens när C4 förnyades med mer konventionella linjer och former bemödade sig Citroën att bygga ut bakpartiet för medföljande hundar och sommarstugemöbler. Eller ölbackar, vilket för några år sedan var den gängse mätmetoden i biltidningarna.

Allt om Citroën gjorde i artikeln ”Vi hoppas på projekt B72” från sommaren 2010 ett upprop för en kombiversion av nya C4 (nedre bilden). Även om senaste utgåvan av C4 syns dagligen på huvudstadens vägar är den knappast lika vanlig som Xsara Kombi, och det är bara att notera att konkurenternas kombibilar säljer bra. ARGUS har i sin nya artikel analyserat siffrorna och finner att kombiversionen står för 30% av alla sålda Renaultbilar i kompaktklassen, och 40% av alla sålda C5:or levereras som kombi. Ford, Opel, VW, Skoda med många fler säljer kompakta kombibilar – men inte Citroën trots sitt arv som betrodd Break-tillverkare. Ja, åtminstone fram till hösten 2013 kommer det att förbli så enligt ARGUS. Då skall Citroën C4 genomgå en ansiktslyftning och dessutom presentera en 4,5 meter lång kombi med lastvolym på 1500 liter.

Je ne veux pas attendre…! Om ARGUS källor har rätt är detta för den svenska generalagenten goda nyheter!

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: