A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Citroën-arbetare tar strid för C3-fabrik i Aulnay

Posted in Business, C3 by Peter H Svensson on 04/06/2012

(Paris)

Den 31 maj genomfördes en omfattande facklig manifestation vid Aulnay-anläggningen där Citroën C3 tillverkas. Bakgrunden är del det arbetsdokument som fackliga företrädare lät offentliggöra där just denna fabrik avses läggas ner 2014. Sedan ytterligare information kommit fram avslöjas det att PSA-ledningen inte ens vill vänta på att nuvarande generation av C3 skall fasas ut, utan funderar istället på att låta de sista årsmodellerna byggas i annan fabrik. Fabriken i Poissy har dels tagit hand om produktionen av DS3 (som ersatte den Aulnay-producerade C2) och en andel av C3.

Företrädarna för arbetarna på Aulnay kräver att fabriken inte skall läggas ned, och att ledningen presenterar planer på en ny modell som sträcker sig bortom 2016. Om det blir en ny generation av C3 eller en helt annan modell är alltjämt oklart. Det har nämnts att PSA Peugeot Citroën skall ta hand om Opels småbilsproduktion eftersom man kommer att använda samma teknik.

I slutet av juni månad skall ledningen för PSA Peugeot Citroën sammanträda och diskutera de två bilmärkenas strategi och framtida produktplan, och då väntas arbetarna utföra en demonstration utanför högkvarteret. Under hösten kommer man att meddela om Aulnay blir kvar eller säljs/läggs ner.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: