A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Indisk badge-engineering för PSA Peugeot Citroën med GM-teknik?

Posted in PSA by Peter H Svensson on 24/04/2012

(Paris)

Nyhetsbyrån Reuters meddelar att PSA Peugeot Citroën överväger att eventuellt lägga ner planerna på en ny bilfabrik i Indien. Enligt de ursprungliga planerna skulle man börja låta den första indiska Peugeot-bilen på flera år rulla av löpande bandet i Gujarat under 2014. Men företaget har tvingats hushålla på kassan, och vill nu hellre bygga sina första bilar i den nya partnern General Motors fabriker. Och kanske till och med på teknik från GM.

Företrädare för GM är dock av annan mening; på den indiska marknaden har man redan en partner i form av kinesiska statsägda bilkoncernen SAIC. SAIC har t.ex. börjat tillverka en ersättare till den gamla ärevördiga Rover 75 (byggd i Kina som Roewe 750) baserad på Opel Insignia.

Hela affärs- och produktplanen för PSA Peugeot Citroën är under omarbetning, och det talas i franska medier om en senareläggning av generationsbytet för Citroën C5 för att kunna bygga den på en nyutvecklad bottenplatta som skall tjäna som grund för nästa Opel Insignia. Ambitionen skall vara att behålla den gashydraliska fjädringen.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: