A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

DS-serien står för 14% av Citroëns försäljning

Posted in DS3, DS4, DS5, DS9, PSA by Peter H Svensson on 06/03/2012

Lyxkänsla attraherar många citroënister. Här förarplatsen i Citroën DS4 som börjat säljas hos flera svenska handlare.

(Geneve)

Citroën har mött pressen i samband med öppnandet av bilsalongen i Geneve. Många frågor handlar om vad som kommer att ske nu när PSA Peugeot Citroën har General Motors som delägare, samt hur företaget kommer hantera den överkapacitet som uppstått i fabrikerna i och med den vikande efterfrågan på EU-marknaden. Blir det fabriksnedläggningar? Här finns inga konkreta svar – troligtvis för att inte störa presidentvalet i Frankrike.

Citroën passar dock på att visa upp sina framgångar. Fjolårets konceptbil TUBIK visades upp ännu en gång; den ger en signal om designelement som kommer tas i anspråk för kommande modeller, sannolikt redan till nästa generation av Citroën C5.

På mässan visar man också upp senaste tillskottet i DS-serien, nya DS5 (AoC-redaktören har provsuttit och är mäkta imponerad över såväl materialkänsla som kupé-layout). Citroën berättar att DS-serien nu står för 14% av märkets totala försäljning. Man kommer att fortsätta att satsa på detta varumärke, men expansionen kommer att ske i Kina i och med att DS-serien skall byggas där i en helt ny fabrik från och med slutet av året. Därpå kommer att följa en 4-dörrars sedanversion av DS4 (det har tidigare sagts att den skulle baseras på DS5), följt av en lyxsedan som sannolikt får beteckningen DS6. 2014 räknar Citroën med att bygga 200’000 DS-bilar per år, och 2016 skall man vara uppe i 400’000 exemplar/år.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: