A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Citroën DS4 R (245 hk) – de första bilderna

Posted in DS4 by Peter H Svensson on 01/01/2012

(Paris)

En läsare av franska Autoplus har skickat in bilder på en förserieversion av kommande Citroën DS4 R som inte bara förses med en extra bokstav i modellnamnet, utan även kommer säljas med en nyutvecklad 4-cylindrig 2,0-liters bensinturbo på 245 hk som man tagit fram i samarbete med BMW. Det är alltså mer än vad Citroëns nuvarande toppmodell C6 presterar!

Exteriört kommer DS4 R att få en modifierad kylargrill, sänkt frontspoiler samt två avgaspipor som mynnar ut genom bakspoilern på ett icke politiskt korrekt vis nu när biltillverkarna annars föredrar att gömma avgasrören.

I dagsläget finns ingen officiell information om den kommande modellen, men sannolikt kommer den endast tillverkas i begränsad serie och monteras troligtvis samman i samma verkstad som bygger Citroëns tävlingsvagnar. Med hjälp av den nya starka motorn, sänkt karosshöjd och styvare avstämning av chassit förväntas DS4 R kunna användas i tävlingssammanhang även för amatörer. Gatuversionen kommer dock att vara minst lika välutrustad som vanliga DS4.

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: