A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

AutoPlus om en ny bil som är fyra

Posted in PSA by Peter H Svensson on 15/08/2011

(Paris)

Den franska biltidningen AutoPlus har publicerat en datagenererad illustration som sägs föreställa en helt och hållet ny lågprismodell från Peugeot (som även skall säljas av Citroën); sannolikt det projekt som heter internt M3 respektive M4. Bilden i tidningens artikel är dock baserad på Mitsubishis framtida ersättare till Colt-modellen, en bil som presenterats som konceptbilen ”Global Small”. M3 skall enligt AutoPlus komma under 2013.

Uppgifterna i AutoPlus skall dock kompletteras med tidigare information från andra tidningar. Därmed gör det sig gällande om fyra stycken modeller, två från Citroën och två från Peugeot. Bägge skall enligt uppgift baseras på en modifierad bottenplatta från Citroën C3/Peugeot 207. En rimlig teori är att 5-dörrarsversionen av M3/M4 får samma axelavstånd som C3, och 4-dörrarssedanen (som sägs vara aktuell redan under 2012) får samma axelavstånd som Peugeot 207. Sedanversionen förväntas bli 4,15 m lång.

Oavsett hur det än ligger till med denna sak så har företrädare för Citroën deklarerat att den nya modellserien skall tillverkas i Vigo och bensinversionen förses med en nyutvecklad 3-cylindrig radmotor. Samma motor kommer även att hamna i C3.

I AutoPlus-artikeln talas om ett säljpris på 9000 Euro, vilket gör M3/M4 till en motsvarighet till Renaults lågprismodell Logan. Men Citroën har tidigare förklarat att M4 inte är avsedd för Västeuropa. En lågprismodell skall komma inom några år, men den kommer inte marknadsföras av vare sig Peugeot eller Citroën, utan istället genom ett helt nytt tredje bilmärke. Och konstruktionen blir kinesisk och är ej kopplat till M3/M4.

Sannolikt kommer det inom kort att presenteras fler artiklar om M3/M4 som ger en mer tillförlitlig bild av projektet än AutoPlus senaste presentation.

//Peter H Svensson

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] 2012-2018. Förvirrat i mororpressen om läckt bil. En tjuvtitt på… Citroën M43? AutoPlus om en bil som egentligen är fyra. GillaGillaBli först att […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: