A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Auto-Journal: Citroën Crossback kommer i höst!

Posted in Annat fabrikat, C-Crosser by Peter H Svensson on 29/05/2011

(Paris)

Enligt franska motortidningen l’Auto-Journal kommer Citroën att presentera sin version av Mistubishi ASX till hösten. Mitsubishi bygger redan idag en större SUV som säljs av Citroën och Peugeot under modellnamnen C-Crosser och 4007, och nu utvidgar man det japansk-franska samarbetet med den bil som i pressen redan nämns som Citroën Crossback.

I likhet med trion Outlander-C-Crosser-4007 är Crossback exteriört omarbetad jämfört med ASX. Frontpartiet anknyter till nya C4 och DS4, medan bakpartiet visar släktskap med den nyligen presenterade DS5 med sina fickor mellan bakskärm och bakluckor.

Den 4,30 m långa Crossback förväntas komma med både framhjuls- och fyrhjulsdrift och skall förses med motorer från DS4 (1.6 e-HDi, 150 THP och 175 THP; de sistnämnda bensindrivna). Interiören har också modifierats av Citroëns designteam med ambitionen att Crossback skall upplevas som mer exklusiv än ASX. 

Smakar det så kommer det också att kosta. Auto-Journal spekulerar i att billigaste versionen kommer att börja säljas för 23’000 Euro.

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: