A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Autoplus presenterar Projekt X8

Posted in C5 by Peter H Svensson on 09/03/2011

(Paris)

Som tidigare rapporterats har franska AutoPlus i sitt senaste nummer presenterat illustrationer på vad som förmodas bli den kommande Citroën C5 som skall lanseras 2013.

Illustrationerna är baserade på en serie fotografier på en plastmodell hos Citroëns designavdelning. Det är föga troligt att det rör sig om någon spionbild, utan istället att den läckt under kontrollerade former till medierna. Sedan är det upp till motortidningarna att vantolka fotografiet när de gör sin Photoshop. Med andra ord; dessa bilder skall inte utläsas som 100% autentiska vad beträffar den kommande C5. På ont och gott.

Citroëns designchef Thierry Metroz har signalerat att märket skall utveckla sin identitet, och den T-formade kylargrillen kan bli märkets nya familjesignum. En rullande prototyp baserad på Citroën C6 ger en fingervisning om att nya C5 växer något – kanske rent av får ersätta dagens versioner av både C5 och C6 i Europa, såsom första C5 fick ersätta både Xantia och XM år 2000. Citroën skall ju som bekant lansera en fullstor premiumbil i form av den kinesisktillverkade DS9 (baserad på konceptbilen Metropolis från 2010).

Det finns även information om att projekt X8 kommer lanseras med två olika axelavstånd.

//Peter H Svensson

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. PolPop said, on 10/03/2011 at 13:44

    Hoppas nu bara detta inte inger en massa falska förhoppningar. Fler än en gång har man ju blivit lite besviken på slutresultatet vad gäller Citroëns nya modeller. Min fromma förhoppning är för övrigt också att den ser ut som ett rymdskepp inuti. Bara då är jag helt nöjd.

  2. alltomcitroen said, on 11/03/2011 at 09:25

    Ja, åtminstone avgaspiporna ser ut att vara dimensionerade för att skicka X8 ut i omloppsbana! :-)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: