A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Familjebussen C8 läggs ner 2013

Posted in C8 by Peter H Svensson on 26/01/2011

(Hordain)

Det har nu bekräftats av fabriksledningen på SevelNord enligt tidningen La Voix du Nord att familjebussen Citroën C8 (liksom Peugeot 807) kommer att läggas ner under 2013.

Redan under 2010 slutade Fiat att beställa sina versioner av fabriken, till förmån för samarbetet med Chrysler som ämnar sälja sin Voyager under Fiats märke i Europa. Som anledning anges vikande efterfrågan i detta segment (medan de mer kompakta modellerna säljer bra), och senare års lansering av SUV-ar som ifråga om kapacitet ligger i närheten av MPV-segmentet.

Någon ersättningsmodell till C8 är inte inplanerad, och konkurenten Renault har deklarerat att även de är inne på sista modellåret med sin Espace utan någon ny inplanerad modell. I Sverige utgick C8 när Grand C4 Picasso introducerades.

Citroën C8 utgör också teknisk bas till skåpbilen Jumpy vilken kommer att ersättas med en ny modell, projekt K0 (noll). Men ledningen för PSA Peugeot Citroën har inte bestämt sig för i vilken anläggning denna skall tillverkas.

I samband med presentation av vilka bilar i Frankrike som utsätts för stölder hamnade Citroën C8 på 10-i-topp-listan sistlidna vecka (antalet stulna exemplar utslaget på antalet inregisterade fordon). Kanske inte direkt den publicitet fabriken önskat…

//Peter H Svensson

Uppdaterat 2014-03-06: Både Citroën C8 och systermodellen Peugeot 807 är kvar i serieproduktion, om än i mycket små volymer. //PHS

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: