A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Citroën överväger bygga DS9

Posted in Konceptbil/designstudie by Peter H Svensson on 23/07/2010

(- – -)

Jean-Pierre Ploue, chef för både Citroëns och Peugeots designavdelningar, har uttalat sig i brittiska Autocar om framtidsutsikterna för konceptbilarna SURVOLT och METROPOLIS. Och överraskande nog svarade han inte med ett avfärdande.

Enligt Ploue utsätts Citroën och Peugeot för allt hårdare konkurens av premiummärken som BMW, Mercedes och Audi som lanserar nya mindre bilmodeller inom de segment som de två franska märkena varit starka i. Ploue menar att Citroën borde slå tillbaka mot dessa biltillverkare genom att satsa i de segment som tyskarna sett som sina.

Ploue utesluter därför inte att Citroën i framtiden kan komma att lansera en modell kallad DS9 som baseras på konceptbilen METROPOLIS. DS9 skulle då bli märkets flaggskepp och skapa samma prestige som DS19 när den presenterades 1955.

Även den eldrivna sportbilen SURVOLT kan enligt Ploue bli föremål för serietillverkning, om än i en mycket liten skala, och främst avsedd för att användas som tävlingsbil. SURVOLT har nyligen visats upp på tävlingsbanan Le Mans.

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: