A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

C4 Picasso genomgår face-lift i höst?

Posted in C4 Picasso by Peter H Svensson on 23/07/2010

( – – – )

Enligt uppgiftslämnare till Allt om Citroën kommer familjebilen C4 Picasso (liksom Grand C4 Picasso) genomgå en ansiktslyftning i samband med bilsalongen i Paris. Enligt samma källa kommer både nya C4 samt DS4 att visas upp, samt en konceptbil som är ”en modern ekologisk tolkning av gran tourismo-vagnen SM” från 1970.

//Peter H Svensson

Annons

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bengt Dieden said, on 24/07/2010 at 07:23

  Hej Peter.

  Hoppas du har en bra sommar. Jag är fortfarande kvar i Sydfrankrike och upplever ännu en varm sommar. Har läst presentationen av nya C4, vilken inte är någon ansiktslyftning. C4 är en helt ny bil utan någon likhet med den nuvarande. Alla typiska Citroëndetaljer har försvunnit och det enda som är kvar är en kopia av Audi A4. Den centrala instrumenteringen är borta, det fasta rattnavet likaså. Tydligen är det så att biltillverkarna (inte ens Citroën) vågar sticka ut idag. Trist för C4 var en bra blandning av tradition och nytänkande. Har jag tur kommer jag att deltaga i en provkörning av den nya bilen i september.

  Hälsningar. BENGT

 2. alltomcitroen said, on 24/07/2010 at 10:47

  Hej Bengt!

  Sommaren här i Sverige har under de sista veckorna varit såsom jag kan föreställa mig somrarna i Sydfrankrike… djävulskt varm! ;-)

  Jag hoppas innerligt att de inte förstör C4 Picasso (nämnd bil i bloggartikeln) med att hänga på en front från den nya C4:an. Just nu håller jag på att gå genom min hushållsekonomi för att se ifall det finns några slantar att panikköpa den gamla modellen innan den läggs ner.

  Men personligen tycker jag dock att nya C4 har fler fördelar som jag gärna sett på den gamla modellen. Den är större (inte alltid ett plus eftersom min garagedörr har sitt givna mått), men trots det drar den inte mer bränsle. Den har därtill ett bagageutrymme som är i klass med gamla Xsara. Fast så var det där med formgivningen…. *suck*

  Hoppas själv kunna åka till Frankrike i september. Har hittills bara fått ut en veckas sommarsemester, och den är slut nu.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: