A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Citroën i nytt Kina-projekt med Chang’An Automotive Group

Posted in PSA by Peter H Svensson on 07/05/2010

(Shanghai)

PSA Peugeot Citroën meddelar att man tecknat avtal med kinesiska Chang’An Automotive Group om ett joint-venture-företag. Genom detta skall Citroën och Peugeot tillverka små bränslesnåla bilmodeller, troligtvis baserade på företagets minsta plattform.

Sedan tidigare tillverkar Citroën C4 på den mellanstora bottenplattan och C5 på den dito stora tillsammans med kinesiska Dongfeng. Det nya projektet påverkar inte samarbetet med Dongfeng.

Chang’An Automitive har sina rötter i ett företag från 1860-talet, men det var först i mitten av 1980-talet som man började tillverka personbilar (baserade på teknik från Suzuki). Tidigare tillverkade man mindre terrängbilar och lätta lastbilar. Chang’An Automotive Group har under åren vuxit och har nu divisioner som tillverkar personbilar från Ford, Mazda och Volvo. Man producerar även bilar under egen regi, och har inrättat design- och forskningsavdelningar i Europa.

Troligtvis kommer man att tillverka en reviderad version av nuvarande Peugeot 207 som kan komma att genom en lättare ansiktslyftning och ersätta den lokala Citroën C2 (som baseras på Peugeot 206).

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: