A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Interiörbilder från DS High Rider

Posted in DS4, Konceptbil/designstudie by Peter H Svensson on 23/04/2010

(Paris)

Citroën har släppt interiörbilderna på konceptbilen DS High Rider som ligger till grund för nästa C4 och kommande DS4. Instrumenteringen blir analog och mätarna samlas i tre runda grupper bakom ratten. Denna har en konventionell rattstång med roterande rattnav. De två paddlarna bakom rattringen förebådar att den semiautomatiska växellådan EGS lever vidare i C4 nästa inkarnation.

Konceptbilen DS High Rider uppvisar med stor sannolikhet den utrustningsnivå som DS4 kommer att vara begåvad med (liksom C4 Exclusive?). Med introduktionen av senaste C5 har man sagt att Citroën flörtat hämningslöst med tysk bilsmak, men med kommande DS4 verkar det snarare som att fransmännen nu tävlar om italienarnas gunst. Instrumenteringen, med de kantiga stödvinklarna och rallyhandtag för passageraren intill stereoanläggningen, vittnar om att DS4 vill konkurera med t.ex. de tuffaste versionerna av Fiat Bravo och nya Alfa Milano.

Med stor sannolikhet kommer insidan av nästa C4 ha samma utseende som på DS High Rider, men med en enklare finish på materialet. Under huven kommer en ny ekonomitrimmad 1,6-liters HDi-motor på 112 hk och lägre förbrukning att välja på.

Eftersom DS4 inte kommer i 3-dörrarsutförande (såvitt vi vet) till skillnad från konceptbilen kommer modellen inte att ingå i Citroëns satsning på världsmästerskapen i rally WRC. Däremot kan det tänkas att någon sportigare version tas fram för bankörning i PR-syfte.

Bilden på konceptbilen DS High Rider i profil är hämtad från franska Autonews.fr och tagen vid senaste bilsalongen i Geneve. Som synes fortsätter Citroën allt längre mot ett formspråk där man inkluderar komplexa linjer och kurvor på karossytan i enlighet med rådande bilmode. Karossidan är fylld av kontrasterande linjeföringar, något som Citroën varit vällovligt befriade ifrån tidigare. Med tiden kommer man nog att betrakta dessa lösningar som förvirrande och kanske på gränsen till osmakliga.

//Peter H Svensson

Annons

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Lasse said, on 03/05/2010 at 14:58

    Gillar verkligen den fronten. Nu vill jag ha en retro-padda med framtidsteknik och framtidsmaterial till släktingen som står i garaget och väntar på bildoktorn.
    Tack för att du tar dig tiden med att underhålla denna sida.
    MVH/lasse

  2. alltomcitroen said, on 07/05/2010 at 10:44

    Det närmsta en retro-padda jag sett är konceptbilen GQ by Citroën. Den är i vart fall en lill-padda i mina ögon! :-)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: