A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Bilder – Citroën GQ Concept

Posted in Konceptbil/designstudie by Peter H Svensson on 05/03/2010

(London-Paris)

Här kommer fler bilder på Citroëns konceptbil som bildar den maskulina partnern till SURPLUS; Citroën GQ CONCEPT.

Designern Mark Lloyd hos Citroën beskriver samarbetet med GQ Magazine som mycket givande. Man fick en konkret bild av vad en brittisk gentleman vill ha i form av en bil. Lloyd fann det särskilt välkomnande att GQ Magazine efterfrågade en hög nivå på design, samtidigt som bilen tekniskt skall ha så liten påverkan av miljön som möjligt genom låga utsläpp.

Inredningen är framtagen i samarbete med företaget E. Tautz & Sons som var den forne premiärministern Winston Churchills favoritskräddare. Avsikten med att konsultera Tautz har varit att få fram ”den rätta saville Row-känslan”.

Hurvida denna bil kommer att förevisas i verkligheten förtäljer inte informationen i skrivande stund. Än mindre nämns ifall den har en möjlighet att gå i serieproduktion. Det är dock en gåta att Citroën inte valde att satsa på den här konceptbilen istället för SURPLUS på Geneve-salongen.

Om detta är en försmak på kommande DS5 så kan undertecknad enbart säga: ” Go for it!” Motorn är en ekonomitrimmad 1.6 HDi som är kopplad till en plug-in hybrid.  Prestanda: 0-100 km/h på 4,5 sek. Teknisk bas är kommande C4.

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: