A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Nya C4 och DS4 enligt QUATTROROUTE

Posted in C4, DS4 by Peter H Svensson on 27/09/2009

(Rom)

Italienska biltidningen QUATTROROUTE (en av de bästa i Europa) har låtit publicera bilder på hur de föreställer sig att kommande C4 och DS4 kommer att se ut. Trots att bilderna ser ut att vara tagna i någon klinik är de med största sannolikhet datorgenererade.

c4 QRa

c4 QRb

C4 kommer att få ett formspråk som knyter an till rådande bilmode i lilla mellanklassen med högt och tvärt akterparti med plats för större bagageutrymme jämfört med nuvarande C4.

Coupéversionen DS4 får som synes fem dörrar och ett bågformat lägre tak jämfört med nästa C4. Karosstrukturen är nästan identisk för de två bilarna, men exteriört har de olika prägel tack vare specifika strålkastararrangemang, olika kylargrill och annorlunda framspoiler. Bakom B-stolpen skiljer sig de två modellerna åt, men trots det är de byggda på samma bottenplatta.

DS4 QRa

DS4 QRb

Nya C4 och DS4 väntas bli lanserade i samband med bilsalongen i Paris nästa år. Dock är det sannolikt att DS4 kommer visas upp redan vid vinterns bilmässa i Geneve, men med säljstart först under 2011.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: