A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Nya 2CV blir en lyxbil?

Posted in C-Cactus/Cactus by Peter H Svensson on 08/09/2009

(Paris)

Citroën kommer som tidigare nämnts att visa upp en ny ännu icke namngiven konceptbil. Ingen information om bilen har meddelats i skrivande stund, men den första officiella bilden har förmedlats via Citroëns pressavdelning.

Citroën - Francfort 2009

Brittiska motortidningen AutoExpress har redan tidigare spekulerat i att Citroën skall lansera en ny 2CV, men till skillnad från originalet kommer den nya bilen att vara topputrustad.

Undertecknad noterar att den ännu icke namngivna konceptbilen bär drag av den tidigare uppvisade konceptbilen C-Cactus. Citroën har under sommaren meddelat att man arbetar vidare med projektet, men inte med samma kaross. En bedömning är att projektet istället för en enda bil resulterar i en hel serie av flera modeller i både lågprisklassen och premiumsegmentet. Tidigare uttalanden från Citroën gör gällande att det nya projektet kommer vara mycket betydelsefullt för märkets framtida strategi.

Dörruppsättningen talar för att konceptbilen skulle kunna vara en förlaga till kommande DS4 som redan tidigare beskrivs bli en 4-dörrars coupé.

Bild med markerade detaljer här.

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: