A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Citroën utvecklar rallyversion av DS3!

Posted in DS3, Motorsport by Peter H Svensson on 03/09/2009

DS3 S2000 

(Källa: FIA WRC)

Citroën Sport håller på att bygga en ny rallybil som skall ersätta dagens C4 WRC från och med säsongen 2011. Bilen är till 90% färdigbyggd enligt teamchefen Olivier Quesnel. Den nya rallybilen är baserad på DS3 som kommer visas upp på bilmässan i Frankfurt i slutet av denna månad. Första prototypen av DS3 WRC var byggd för en 2-liters bensinmotor, men tävlingsarrangören FIA är på gång med nya regler som innebär att att cylindervolymen inte får överstiga 1600 cm3.

Hjulupphängning, fjädring och transmission till den nya tävlingsbilen är redan färdig; nu väntas man ta beslut om att uppgradera 1,6-litersmotorn från standard DS3. Quesnel anger att det är marknadsföringsskäl bakom valet av denna bilmodell som blir Citroëns erbjudande i premiumsegmentet av småbilsutbudet. Fast samtidigt är valet ganska uppenbart eftersom ”grundämnet” har en klart sportig framtoning redan från början. Med sina betydligt mer kompakta mått kan DS3 WRC också vara en mer kompetent bil på de kurviga rallyvägarna.

Den teknik som Citroën Sport utvecklat för DS3 WRC kommer kunna användas även på Peugeots tävlingsvagnar eftersom den delar plattform med Peugeot 207.

Tack till Stefan Hedström för nyhetstipset!

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: