A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

”Gamla” C3 blir ny lågpriscittra?

Posted in C3, PSA by Peter H Svensson on 04/08/2009

c3 11x

(Turin)

I en intervju i italienska biltidningen QUATTROROUTE antyder Citroënchefen Jean Marc Gales (som numera också styr Peugeot Automobiles) att man överväger att låta den utgående C3-modellen stanna kvar i produktion, och att den får fungera som en slags lågprismodell i utbudet, även om den inte kommer attt defineras som en sådan.

Gales är övertygad om att nya C3 ändå kommer att sälja bra, även om man inte kan förvänta sig samma succé som den ursprungliga modellen. Den nya kommer att attrahera nya kunder tack vare bättre innerutrymmen och en högre kvalitet på interiören jämfört med gamla C3, menar Gales.

Citroënchefen avslöjar också att man fortfarande inte är färdiga med framtiden för en serieproducerad version av C-Cactus. Han utesluter att den skall fungera som lågprisbil såsom konceptbilen presenterades. Däremot kommer tekniken att bli verklighet; kanske i form av den bilen, men helt säkert i andra modeller. För de mindre bilarna i Citroëns utbud lägger man ner mer energi på att göra de befintliga motorerna ännu snålare istället för fördyrande teknik som hybriddrift.

Gales är reserverad mot att ta fram mikrobilar och sälja dem som lågprismodeller. Han menar att kunderna efterfrågar användbara bilar med minst 4 sittplatser, vilket utesluter ett projekt som t.ex. Toyotas IQ-modell. Vad beträffar Citroëns framtidsplaner i övrigt låter han meddela att man inte gjort några förändringar i modellplaneringen p.g.a. industrikrisen. Istället skall man satsa på att ta marknadsandelar av konkurrenterna. Återupplivandet av varumärket ”DS” är ett av märkets satsningar på att vinna ny mark.

//Peter H Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: