A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

C-Cactus flyttas fram till 2012?

Posted in C-Cactus/Cactus by Peter H Svensson on 22/06/2009

(Paris)

Enligt uppgifter i fransk press kommer Citroën att börja om från början med utvecklingsarbetet av den produktionsmodell som baseras på konceptbilen C-Cactus. Tidigare har meddelats att en bil med snarlik design och tre alternativa drivlinor skall börja serietillverkas till år 2011. Men nu kommer nya uppgifter om att Citroën vill göra en nystart på projektet och skapa en ny kaross.

Meningen är att den nya modellen skall kunna utgöra en grundkonstruktion till vilken fabriken skall kunna använda en rad olika tekniska alternativ; man skall utan att behöva skapa en fördyrande logistik kunna tillverka olika modeller på samma lina, oavsett om det skall vara hybriddrift, konventionell motor eller om mer sofistikerad teknik skall användas.

Troligtvis är avsikten att den nya modellen skall kunna marknadesföras i ett bredare spann, från lågpris och till premium, beroende på utrustningsnivå och drivlina. Troligtvis går man över från plattformsteknik till en moduluppbyggnad istället.

Introduktionen av den nya modellen flyttas därmed fram till 2012 enligt gällande uppgifter, och fabriken sätter större fokus på att göra den till en storsäljande modell på befintliga och tillkommande marknader.

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: