A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

AutoExpress: Detta är nya DS5

Posted in El-/hybridfordon by Peter H Svensson on 05/05/2009

(London) Den brittiska biltidningen Auto Express menar att bilden här under föreställer DS5 som skall introduceras under 2011. För större version; klicka här.

ds-5-autoexpress-small

Från officiellt håll bekräftar PSA Peugeot Citroën att man håller på att förbereda fabrikerna i Schoux och Mulhouse för den nya drivlinan HYbrid4 som skall användas till bl.a. nya Peugeot 3008 och kommande Citroën DS5.

HYbrid4 bygger på att personbilen har en konventionell dieselmotor (HDi) som driver framhjulen på vanligt vis samt laddar batterier som försörjer två elmotorer som driver bakhjulen i ”eco”-läge. Det innebär alltså att bilen kan få ett extra kraftutnyttjande genom denna samverkande fyrhjulsdrift.

Vinsten med HYbrid4-systemet är att man slipper extravikt i form av kardanstång och en extra differential, samtidigt som man kan behålla strukturen i det befintliga motorutrymmet vilket innebär att HYbrid4 kommer kunna användas till fler befintliga modeller.

//Peter H Svensson

Annons
Tagged with:

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gary said, on 29/06/2009 at 09:56

  Hej,
  läste att svenska Haldex ev fått kontrakt på leveranser av AWD till en av europas största bilkoncerner. Är det möjligen PSA?

  Gary

 2. alltomcitroen said, on 29/06/2009 at 14:20

  Hej Gary!

  Jag har inte fått det 100% bekräftat, men Citroën skall använda just ett sådant system som Haldex tagit fram, så jag är ganska säker på att det är PSA. Mer infor finns här: http://www.era.se/nyh/vn.shtml?id=828999840

  Inte första gången Sverige ”uppfinner” för Citroëns räkning; svenska Autoliv tog fram det fixerade rattnavet till C4. Kul att PSA väljer ”oss”.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: