A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Autojournal visar kommande C-Cactus!

Posted in C-Cactus/Cactus by Peter H Svensson on 04/05/2009

(Paris)

Som tidigare nämnts här på ALLT OM CITROËN kommer Citroën att börja serietillverka den avantgardistiska konceptbilen C-Cactus, och företagsledningen har även gett sitt godkännande till designavdelningens slutgiltiga förslag på formgivning.

c-cactus-2012

Bilden ovan är en faksimil från franska l’Autojournal som är en mycket initierad motortidning, även om detta inte rör sig om ett autentiskt fotografi på den kommande eco-cittran.

Men principen att göra sig av med ”onödig” vikt står kvar för konstruktionsavdelningen. Det betyder i klartext att man inte kommer att kunna uppnå 5 stjärnor i EuroNCAP, och man medger att ambitionen är att C-Cactus skall vara minst lika krocksäker som nuvarande C3-serien. Med största sannolikhet kommer framskärmar och motorhuv göras i plast, och taket i aluminium för att spara vikt.

Inredningen kommer att bli spartansk, men Citroëns marknadsavdelning är säker på att det kommer finnas ett intresse på marknaden för enklare bilar utan komplicerade specialfunktioner. Man nämner själva att C-Cactus lever efter principer som gjorde 2CV till en kultbil.

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: