A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Citroën satsar på lågprismodell i Europa?

Posted in Uncategorized by Peter H Svensson on 09/03/2009

(Shanghai)
Citroëns egen designavdelning i Shanghai har öppnat garageportarna och vädrar sin nya BX3 som väntas presenteras om någon månad i Kina. Bilen är baserad på vanliga C4, men försedd med en koffert och en baklucka som påminner om BMW 3-serien.

bx3mask3

Kinesiska Dongfeng-Citroën tillverkar redan idag en sedanversion av C4, men den baseras på den förlängda bottenplatta som C4 Picasso använder(C-Triomphe). BX3 har däremot samma eller obetydligt längre axelavstånd än C4. Den nya bilmodellen skall ha en lite sportigare profil och riktar sig mot en yngre kundgrupp enligt förhandsinformation som läckt ut i kinesiska medier.

Det ryktas om att Citroën ämnar ta upp konkurrensen med Renault som säljer lågprisbilen Dacia Logan, en rumänsktillverkad personbil som baseras på komponenter från tidigare versioner av Megane och Clio. Då kan BX3 vara aktuell på den europeiska marknaden i och med att vanliga C4 pensioneras och ersätts med en ny version.

Hur Citroën kommer att lansera sin lågprismodell är inte känt. Man kommer under 2010 att introducera en serie ”högpris”-modeller (DS3, DS4 och DS5), så det kan tänkas att man använder något nytt namn för att utmärka den billigare varianten. Måhända ID?

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: