A L L T O M C I T R O Ë N . I N F O . S E

Ny Citroën-chef utsedd: Jean-Marc Gales

Posted in PSA by Peter H Svensson on 12/02/2009

(Paris)

46-årige Jean-Marc Gales har utsetts till ny chef för Citroën efter Gilles Michel som lämnade företaget för att arbeta för den franska staten. Formellt är Gales titel direkt underställd PSA-chefen Christian Streiff, men kommer att ha det praktiska ledningsansvaret för märket Citroën.

jeanmarcgales2006

Gales är urprungligen från Luxemburg och har arbetat under en stor del av sitt yrkesverksamma liv inom bilbranchen. Han kommer närmast från DaimlerBenz (Mercedes) där han varit marknadschef sedan 2006.

Gales har också arbetat hos Volkswagen, BMW och GM Europe. Som marknadschef hos Opel var han ansvarig för återlanseringen av märket i premiumsegmentet genom Opel Signum samt nichmodellen Astra GTC, samtidigt som företaget också hade stora besparingskrav.

Valet av Gales som ny Citroënchef bekräftar de utspel som företaget gjort under senare tid där man vill närma sig premiummarknaden – i en tid då svångremmen dras åt. Designchfen för PSA Peugeot Citroën, J-M Ploue, förklarade att Citroën skall satsa på nya bilmodeller som upplevs som premiumbilar, och som kommer att bli dyrare än de vanliga modellerna, men samtidigt kommer att konkurrera med ett lägre pris jämfört med rivalerna (t.ex. VW, Saab och Volvo).

Gales tillträder sitt nya jobb den 21 april. Han kommer då att få vara med om lanseringen av nya C3 samt DS3 (C3 Coupé), men gissningsvis kommer han lägga ner stor energi på de två andra DS-modellerna som följer.

//Peter H Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: